Лозова знов без води через обвал колектора

Лозова знов без води через обвал колектора

Укрінформ
Позачергова сесія Лозівської міськради у зв'язку з черговим обвалом колектора виділила 398 тисяч гривень на придбання каналізаційної труби.

Цей факт журналістам прокоментував міський голова Сергій Зеленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора під час усунення аварійної ситуації на ділянці водовідведення на 4-му мікрорайоні біля будинків № 12 та 13 стався черговий обвал Південного колектору. Вранці вже розпочато санацію ділянки системи водовідведення, там прокладуть 51 метр каналізаційної труби. Техногенної катастрофи, пов’язаної з обвалом колектору, в місті немає. Є надзвичайна ситуація, вона знаходиться під повним контролем комунальних служб. Витоку нечистот з колектору немає, ситуацію локалізовано. Комунальні служби докладають максимум зусиль для відновлення водопостачання мікрорайонів", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зубко сказав, хто відповідає за ситуацію з каналізацією у Прилуках

За його словами, сьогодні сесія міськради виділила 398 тисяч на придбання каналізаційної труби для колектору.

"На найближчій сесії Харківської обласної ради також очікується виділення коштів. Однак цього замало. За попередніми підрахунками, на реконструкцію колектора необхідно 17 мільйонів гривень. Аварійна ситуація склалася на всьому Південному колекторі, його довжина 2400 метрів, в експлуатацію колектор ввели у 1978 році.Вирішити проблему з фінансуванням на місцевому рівні неможливо. Для цього повинна діяти чітка державна програма", - додав Зеленский.

Читайте також: На Харківщині – спалах вірусного гепатиту: хворих вже більше 40

За його словами, зараз 8 машин по місту забезпечують лозівчан технічною водою: "Надають допомогу в підвезенні питної води Близнюківський і Балаклійський райони. Водопостачання плануємо відновити з 3 квітня".

Місцеві навчальніі заклади, стало відомо, працюють у звичайному режимі: є запас питної води. У поліклініці не працює маніпуляційний кабінет та поки що не приймають аналізи.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 26 березня аварія на колекторі у Лозовій - другому за населенням (60 тис. чол.) місті області - залишила містян без води. Контроль за ремонтом особисто здійснює міський голова Сергій Зеленський. Аварію обіцяли ліквідувати до кінця робочого дня.

Читайте також: Аварія на колекторі залишила без води 65 тисяч жителів Лозової

19 березня усі мікрорайони Лозової та села Домаха також були відключені від води через аварію на колекторі. За словами директора КП "Лозоваводсервіс" Володимира Кириченка, колектор старий, залізобетонний: "Для заміни частини труби в 450 м потрібно понад 800 тис. грн, а всього на ремонтні роботи - близько 6 млн грн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-