На Харківщині бойовика

На Харківщині бойовика "ЛНР" засудили до 3,5 років ув'язнення

Укрінформ
На Харківщині до 3,5 років позбавлення волі засуджено жителя міста Чугуїв, який воював на боці терористичного угруповання “ЛНР”.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Чугуївський міський суд області визнав винним 29-річного чоловіка в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності непередбачених законом збройних формувань, незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зниклий на Донбасі військовий загинув - штаб

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Як зазначається, прокуратура довела у суді, що в листопаді 2014 року на території м. Брянка Луганської області зловмисник добровільно вступив до незаконного збройного військового формування терористичної організації "ЛНР" - батальйону "СССР Брянка". Там йому надали у користування вогнепальну зброю, набої до неї, формений одяг та інше військове спорядження.

Читайте також: Бойовики майже місяць зривають розведення сил під Станицею - штаб

Додому чоловік повернувся наприкінці 2017 року. Із собою привіз 3 ручні гранати РГД-5, які були вилучені під час обшуків у помешканні зловмисника, додали в прокуратурі.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Вирок суду не набув законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження, додали у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-