"Тиша" на Донбасі: під Катеринівкою ворог застосував міномети і БМП

Карта
Укрінформ
З 11 ворожих обстрілів, зафіксованих минулої доби, 9 визначені як прицільні.

Про це поінформував на брифінгу у неділю речник Міністерства оборони полковник Максим Праута, повідомляє Укрінформ.

"Противник активно застосовував увесь спектр стрілецької зброї та гранатомети різних типів. З 11 ворожих обстрілів, зафіксованих минулої доби, 9 визначені як прицільні", - зазначив речник.

За його словами, на Луганському напрямку впродовж майже всієї доби було тихо, але після 20 години двічі були обстріляні позиції українських військових поблизу Катеринівки. Вогонь вівся з мінометів калібру 82 мм, станкового гранатомета і БМП. Крім того, бойовики випустили чотири мінометні міни.

Як розповів речник МОУ, на Донецькому напрямку вночі російсько-окупаційні війська провели два неприцільні провокаційні обстріли зі стрілецької зброї по оборонних позиціях ЗСУ у районі Водяного. 

Читайте також: В зоні АТО поранені двоє військових

"А вже у другій половині дня, починаючи з 15-ї години, противник розпочав серію обстрілів, які визначені як прицільні. Під ворожим вогнем тричі опинилися наші опорні пункти в районі Павлополя, також одиночні обстріли українських позицій зафіксовані в районі населених пунктів Авдіївка, Водяне та Мар'їнка", - розповів Праута.

Речник МОУ зауважив, що в одному випадку військовослужбовці Збройних сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-