Бойовики вербуватимуть юних слухачів

Бойовики вербуватимуть юних слухачів "православних центрів" - ІС

Укрінформ
Представники "Росгвардії" мають намір найближчим часом почати залучати до диверсійної і розвідувальної діяльності так звані "православні центри", що знаходяться на території, контрольованої "ЛНР".

Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат України Дмитро Тимчук, посилаючись на оперативні дані "Інформаційного спротиву".

"На думку командувача "Росгвардією" генерала С. Золотова, використання неповнолітніх "слухачів" цих центрів підвищить ефективність проведення (безпосереднє виконання бойових завдань і забезпечення (переміщення необхідних коштів через лінію розмежування, як зв'язкових і т. д.) розвідувально - диверсійної діяльності на території України, що обумовлено легкістю маніпулювання цією категорією через відсутність у них критичного мислення і можливістю використання фактора "юнацького максималізму". Крім того, на думку Золотова, до неповнолітніх не буде занадто пильної уваги з боку правоохоронних і контррозвідувальних органів України", - йдеться в повідомленні.

За словами Тимчука, в рамках проведення підготовчих заходів для реалізації даної концепції, співробітники російських спецслужб спільно з представниками оперативно-психологічного підрозділу "Росгвардії" вже провели на території ОРЛО зустріч з керівництвом так званого православного "Центру ім. Георгія Побідоносця (м. Ровеньки, Луганська обл.), на базі якого і передбачається розгорнути таку діяльність.

Читайте також: Бойовики "розквартировують" танки та "Гради" по населених пунктах

"Під час цієї зустрічі обговорювалася можливість використання "слухачів центру" в спеціальних операціях проти України. За результатами зустрічі сторони прийшли до обопільної згоди щодо механізму реалізації вищезгаданої концепції: підбір кандидатів, підготовка, фінансування та ін. Так, представниками російських спецслужб було зазначено, що фінансування цієї специфічної діяльності в рамках "Центру" буде здійснюватись через банки Південної Осетії під виглядом "спонсорської допомоги", а також готівкою", - зазначив Тимчук.

Він додав, що співробітниками оперативно-психологічного підрозділу "Росгвардії" керівництву "Центру" вже надана необхідна "навчальна література" та методичні інструкції для відповідної психологічної обробки "слухачів" на початковому етапі. На наступному етапі психологами "Росгвардії" передбачається проведення тестів на визначення кандидатів серед "слухачів", які за своїми морально-психологічними якостями та іншим встановленим критеріям найбільш будуть підходити для подальшої спеціальної підготовки і виконання розвідувально-диверсійних завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-