Жителі Донбасу втікають від

Жителі Донбасу втікають від "мобілізації" окупантів – МОУ

Укрінформ
Російське окупаційне командування продовжує формування мобілізаційного резерву для комплектування особовим складом частин і з’єднань т.зв. 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ за рахунок населення тимчасово окупованих територій сходу України.

Про це розповів на брифінгу речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 28 березня на базі ряду частин і з’єднань російських окупаційних військ розпочато черговий етап підготовки т.зв. «резервістів». Водночас серед населення тимчасово окупованих територій суттєво підвищився рівень негативного ставлення до проведення окупантами будь-яких заходів, пов’язаних з т.зв. «мобілізацією». Спостерігається масове ухилення населення від участі у мобілізаційних заходах, які організовуються окупаційною адміністрацією РФ", - сказав речник.

Читайте також: Турчинов про окупацію Криму: Там не було кому виконувати накази

За даними розвідки, місцеві мешканці, які підлягають т.зв. «мобілізації», намагаються уникнути участі у цих зборах, у т.ч. шляхом виїзду за межі тимчасово окупованої території, звільнення з роботи і зміни місця проживання без реєстрації за новою адресою, надання до т.зв. «військоматів» довідок про хворобу тощо.

У зв’язку з цим російським окупаційним командуванням передбачені превентивні заходи щодо недопущення самовільного залишення місць проведення зборів їх учасниками, у т.ч. здійснюється посилене патрулювання місць перебування т.зв. «резервістів» бойовиками підрозділів окупаційних військ та співробітниками т.зв. «республіканських міністерств державної безпеки», зазначив Гуцуляк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-