На Донеччині поліція з початку року викрила 55 бойовиків

На Донеччині поліція з початку року викрила 55 бойовиків

Укрінформ
У Донецькій області 55 бойовиків викрила поліція з початку 2018 року, 46 із них були затримані.

Про це у четвер, 22 березня, повідомили в поліції Донецької області

«З початку року поліція Донеччини викрила 55 бойовиків. 46 із них були затримані, ще 9 – встановлені та оголошені у розшук. Всі учасники незаконних збройних формувань притягуються до кримінальної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що половину екс-бойовиків затримано у Слов’янській оперативній зоні (Слов’янський та Лиманський райони). Саме ця частина регіону перебувала під окупацією, і завдання поліцейських – задокументувати всіх причетних до неї.

Серед затриманих є жителі окупованих міст, які не прижилися у так званій «республіці» та переїхали на підконтрольну Україні територію.

Читайте також: Військові впіймали навідника БМП бойовиків

Так, у Слов’янську співробітники поліції виявили «переселенця» з Горлівки. Наприкінці весни 2014 року чоловік приїхав у Слов’янськ, прийшов до захопленої будівлі міськвідділу міліції та запропонував терористам свою допомогу. Новобранця відправили на блокпост, де він разом з товаришами перевіряв транспорт. Під час активної фази антитерористичної операції поплічник бойовиків злякався за своє життя і поїхав додому. Але життя в окупованій Горлівці йому не сподобалося. Впевнений у тому, що українським правоохоронцям нічого невідомо про «рядових» учасників НЗФ, чоловік виїхав з окупації у пошуках роботи.

За фактами участі в бандформуваннях щодо бойовиків відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч. 1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України.

Інформацію про учасників терористичної організації всіх рівнів, які встановлені та перебувають у розшуку, зібрано на сайті «Стоп тероризм». З початку року на ресурс було додано 113 імен, в тому числі завдяки сприянню жителів тимчасово окупованої території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-