Справа Рубана: В ГПУ кажуть, що є відеодокази його контактів із Захарченком

Справа Рубана: В ГПУ кажуть, що є відеодокази його контактів із Захарченком

Відео
Укрінформ
У слідчих є аудіо та відеодокази щодо контактування ватажка "ДНР" Олександра Захарченка та керівника центру "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, підозрюваного у підготовці теракту.

Про це у єфірі телеканалу ZIK заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, додавши, що зараз в профільному інституті СБУ триває екпертиза відео та аудіозаписів.

"Думаю, що на цьому тижні експертиза буде завершена. У нас є докази, що він контактував з Захарченко і планував терористичний акт", - додав він.

Читайте також: Справа Рубана: СБУ викликала на допит Савченко

Луценко заявив, що всі докази щодо справи Рубана будуть оприлюднені після завершення слідства.

"Коли слідство буде вважати за можливо, докази будуть оприлюднені. Наприклад, у нас є відео, де автомобіль, яким керує Рубан, перетинає нашу КПВВ, заїжджає на територію "ДНР", потім автоматники Захарченка сідають за руль і в трьох військових частинах Горлівки закладають зброю. Повертаються. За кермо сідає Рубан. Далі, всі бачили його затримання", - зазначив Луценко.

Читайте також: Геращенко: Бойовики не приховували дружнього ставлення до Рубана

За словами Луценка, у слідства є серйозні докази у підтвердження того, що готувався теракт.

"Те, що я знаю з матеріалів слідства - трупів могло бути сотні. Я знайомий з матеріалами слідства. Можу вам сказати, що все дуже серйозно. Всі сумніваються, що версія голови СБУ підтверджена. В нас є дуже серйозні докази, що йшлося про підготовку реального теракту, в тому числі - з мінометами, автоматами та гранатами", - заявив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-