Бойовики на Донбасі використовують перемир’я для зосередження озброєння

Бойовики на Донбасі використовують перемир’я для зосередження озброєння

Укрінформ
Бойовики на Донбасі використовують перемир’я для зосередження військової техніки та озброєння на тимчасово непідконтрольній Україні території.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації (СЦКК)

"Бойовики окупаційної адміністрації РФ, використовуючи «режим всеохоплюючого перемир’я», який встановлений з 00.01 хвилини 05 березня, в порушення Мінських домовленостей продовжують приховано зосереджувати військову техніку та озброєння на тимчасово непідконтрольній території Уряду України", - інформує українська сторона СЦКК.

Зокрема, спостерігачами СММ ОБСЄ у районі населеного пункту Бугаївка Луганської області було виявлено 15 одиниць буксируваної артилерії різного калібру, а на південний схід від населеного пункту Кузнеці Місією було зафіксовано свіжі сліди важких вантажівок на автодорозі, що веде до кордону з РФ, хоча міжнародних пунктів пропуску на даній ділянці дороги немає.

Окрім того, бойовики НЗФ продовжують обладнувати свої фортифікаційні споруди на непідконтрольних Урядові України територіях Донецької області, зокрема поблизу Зайцевого, Горлівки та Докучаєвська.

Окрім того, за попередньою інформацією, поруч із залізничною станцією у м. Дебальцево було виявлено дві одиниці САУ.

Читайте також: АТО: бойовики тричі порушили "тишу", поранений український військовий

Українська сторона СЦКК зазначає: подібні дії з боку окупаційної адміністрації РФ слід розцінювати, як черговий етап підготовки засобів вогневого ураження до її застосування по позиціям ЗСУ та по мирному населенню Донбасу.

"Розцінюємо зазначене як цілковиту зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації Російської Федерації у подальшому загостренні конфлікту, та явне небажання дотримуватися вимог актів міжнародного права, Мінських домовленостей щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення сторін у визначені місця зберігання", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-