ОБСЄ підтвердила розміщення найманцями РФ важкої техніки на Донбасі - СЦКК

ОБСЄ підтвердила розміщення найманцями РФ важкої техніки на Донбасі - СЦКК

Укрінформ
Факти розташування бойовиками НЗФ ОРДО озброєння та військової техніки у населених пунктах Круглик та Ясне підтверджені СММ ОБСЄ.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК, передає прес-служба Міноборони.

“Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики НЗФ ОРДО продовжують практику зосередження важкої техніки та озброєння за межами відведення, що є порушенням Мінських домовленостей. Зокрема, 22 лютого спостерігачами СММ ОБСЄ було виявлено 36 одиниць танків (Т-64), які розміщені в районі населеного пункту Круглик, та 5 одиниць буксируваних гаубиць (Д-30) в районі населеного пункту Ясне”, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, за попередньою інформацією, на території середньої школи по вулиці Б. Хмельницького у м. Донецьку було виявлено 10 одиниць танків, а на північно-східній околиці населеного пункту Калинівка — артилерійські системи та міномети різного калібру.

Читайте також: СММ ОБСЄ готова допомогти відновити мобільний зв'язок в ОРДЛО - Хуг

“Зазначене свідчить про нехтування окупаційною адміністрацією Російської Федерації вимог актів міжнародного права щодо заборони розміщення у населених пунктах важкого озброєння та техніки, а також систематичного порушення ними досягнутих домовленостей щодо відведення засобів вогневого ураження від лінії зіткнення сторін відповідно до Мінських домовленостей”, - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-