У Волновасі колишній оператор-навідник терористів здався правоохоронцям

У Волновасі колишній оператор-навідник терористів здався правоохоронцям

Укрінформ
У Волновасі Донецької області мешканець Маріуполя, який був оператором-навідником розвідувальної роти «ДНР», здався правоохоронцям.

Про це у понеділок повідомили в поліції Донецької області.

«У Волновасі колишній оператор-навідник розвідувальної роти «ДНР» здався правоохоронцям... Відносно учасника НЗФ відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Донбасі сили АТО і бойовики підходять все ближче один до одного – Хуг

Зазначено, що до правоохоронців звернувся 24-річний мешканець, який з вересня 2016 року по березень 2017 року перебував у складі НЗФ. Чоловік поїхав на окуповану територію до знайомого, а там йому запропонували заробити гроші. Новобранця відразу екіпірували та відправили на передову, де він був призначений на посаду оператора-навідника протитанкової керованої ракети. В обов’язки бойовика входили збір даних та розвідувальна функція безпосередньо на лінії розмежування, поблизу Гранітного та Чермалика.

Згодом найманець покинув лави терористів через те, що йому набридло жити в поганих умовах. Чоловік змінив декілька місць роботи на окупованій території, але потім вирішив повернутися додому та здатися правоохоронцям.

Читайте також: Бойовики випустили по силах АТО півсотні мін 120-мм калібру - штаб

На даний момент він надає свідчення і співпрацює зі слідством.

Тільки після того, як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування у лавах «ДНР» підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-