В АТО - загострення: бойовики п’ять годин прицільно гатили з важкої артилерії

В АТО - загострення: бойовики п’ять годин прицільно гатили з важкої артилерії

Карта
Укрінформ
Минулої доби ситуація у зоні АТО загострилась,  бойовики активно обстрілювали українські позиції з  крупнокаліберних артилерійських систем та важких мінометів.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

"Загалом, незаконні збройні формування випустили близько 10 снарядів з артилерії калібру 122 мм, 187 мін з мінометів калібру 120 мм, та близько 30 снарядів з мінометів калібру 82 мм", - зазначив він.

На Луганському напрямку, за словами речника, бойовики здійснили 14 прицільних обстрілів. Найбільшу активність бойовики проявляли у районі Світлодарської дуги. Поблизу Троїцького та Луганського бойовики відкривали вогонь найчастіше.

Читайте також: Доба в АТО минула без втрат і поранень

У районі Троїцького протягом 5-годинного обстрілу українських позицій бойовики випустили 150 снарядів із 122-мм артилерії та з мінометів калібрів 120 і 82 мм, застосували великокаліберні кулемети, зенітну установку та гранатомети.

"Також ворожі обстріли з мінометів калібрів 120 і 82 мм по наших позиціях відбулися в районі Попасної та Новозванівки. Вогнем з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник турбував наших захисників поблизу Майорська, Зайцевого, Станиці Луганської та Світлодарська", – додав речник Міноборони з АТО.

За добу українські військові 5 разів відкривали вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння. Внаслідок бойових дій жоден український військовий не постраждав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-