Геращенко: У Мінську вимагатимемо негайного відкриття КПВВ

Геращенко: У Мінську вимагатимемо негайного відкриття КПВВ "Золоте"

Фото
Укрінформ
Українська сторона 14 лютого на засіданні робочої підгрупи у Мінську порушуватиме питання негайного відкриття КПВВ "Золоте", робота якого заблокована ОРЛО.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко під час робочої поїздки до Луганської області, інформує прес-служба ВР.

"Українська влада створила усі умови для безпечної роботи цього важливого пункту пропуску ще у березні 2016 року, проте ОРЛО не зацікавлені в покращені гуманітарної ситуації та вже два роки блокують відкриття цього об'єкту. Ми порушуватимемо питання щодо негайного відкриття КПВВ "Золоте" на засіданні робочої підгрупи у Мінську 14 лютого, у той же час розраховуємо, що партнери України по "нормандському формату" під час переговорів із представниками ОБСЄ та РФ займатимуть більш жорстку позицію з цього питання", - зазначила Геращенко під час поїздки до КПВВ "Золоте".

Окрім першого віце-спікера, участь у робочій поїздці на Луганщину брали посол Іспанії в Україні Сільвія Йозефіна Кортес Мартін, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Марія Іонова, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль та заступник керівника Головного департаменту зовнішньої політики та євроінтеграції Адміністрації Президента України Марина Михайленко.

Представники делегації також зустрілись із особовим складом 10 окремої гірсько-штурмової бригади та відвідали село Катеринівка, Попаснянського району Луганської області, взяте під контроль Збройних сил України 2 лютого 2017 року.

Фото: iportal.rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-