На Луганщині засуджено до 3 років і 7 місяців ув'язнення двох інформаторів

На Луганщині засуджено до 3 років і 7 місяців ув'язнення двох інформаторів "ЛНР"

Укрінформ
На Луганщині за матеріалами Служби безпеки України засуджено до ув'язнення двох інформаторів терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Оперативники спецслужби задокументували, що мешканець Лисичанська у серпні-вересні 2015 року передавав терористам інформацію про кількісний склад, дислокацію та маршрути пересування сил антитерористичної операції. Співробітники СБ України затримали інформатора у його помешканні", - йдеться у повідомленні.

Суд визнав затриманого винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді трьох років та семи місяців позбавлення волі.

Колегією суддів Старобільського районного суду засуджено ще одного поплічника терористів.

Правоохоронці встановили, що у березні-грудні 2015 року мешканець Марківки Луганської області збирав відомості про переміщення, озброєння сил антитерористичної операції та особистих даних своїх односельчан, які проходять службу у Збройних силах України. Отримані дані передавав одному з командирів так званого "всевеликого войска донского". В антиукраїнську діяльність інформатор бойовиків намагався втягнути, зокрема, й своїх близьких та знайомих. Співробітники спецслужби затримали зловмисника за місцем постійного проживання.

Читайте також: Інформатора терористів «ЛНР» засудили до 3,5 років ув'язнення

За рішенням суду злочинця засуджено до трьох років і семи місяців ув'язнення за скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній) Кримінального кодексу України.

Вироки суду набули чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-