Розмінування Донбасу триватиме ще років 40 — експерт

Розмінування Донбасу триватиме ще років 40 — експерт

Укрінформ
Процес розмінування у зоні антитерористичної операції на Донбасі триватиме приблизно 40 років.

Такі розрахунки навів президент організації "Міжнародна антитерористична єдність" Олександр Дічек на прес-конференції у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Гуманітарне розмінування представлене трьома цифрами: площа розмінування (більше семи тисяч кілометрів квадратних), роки мінування (один рік прирівнюється до десяти років розмінування), кошти, витрачені на процес (десять років розмінування коштуватимуть 500-600 млн доларів)», - розповів він.

На уточнююче запитання, чи цей процес триватиме 40 років, експерт зазначив: "Приблизно так".

Читайте також: Бойовики за вказівкою "радників" з РФ мінують позиції на Донбасі - розвідка

Дічек висловив сподівання, що ухвалення законопроекту стосовно протимінної діяльності приверне увагу інвесторів для вирішення проблеми.

Як повідомляв Укрінформ, на Донбасі, де з 2014 року триває антитерористична операція, потребує розчищення від мін територія площею майже сім тисяч квадратних кілометрів.

Тема розмінування обговорювалася також у четвер у ході круглого столу на тему: «Проблемні питання щодо заходів протимінної діяльності на території України» за участю посла Швейцарії в Україні Гійома Шойрера, представників посольств США, Канади, Великої Британії, Німеччини, ОБСЄ, міжнародних неурядових організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-