У Слов’янську колишній бойовик

У Слов’янську колишній бойовик "ДНР" здався правоохоронцям

Укрінформ
У Слов’янську Донецької області 28-річний колишній учасник терористичного бандформування здався правоохоронцям.

Про це у вівторок повідомили у Слов'янському відділі поліції Донецької області.

«28–річний житель Горлівки, який чергував на блокпостах терористів у Слов’янську, розповів про свою протизаконну діяльність та виявив бажання співпрацювати з поліцією», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Справа Штепи "буксує": призначено чергове засідання

Чоловік розповів поліцейським, що навесні 2014 року через дрібне порушення потрапив на очі бойовикам, які посадили його «до ями», а потім запропонували службу та вивезли до Слов'янська. Там він допомагав зводити блокпост поблизу пожежної частини, потім чергував на ньому. За кілька тижнів чоловік зустрів командира аналогічного збройного формування з Горлівки та за його допомогою вернувся до рідного міста, де охороняв казарми бойовиків, допомагав по господарству.

Згодом чоловік залишив лави терористів, а за деякий час через відсутність роботи вирішив виїхати з Горлівки та повернутись до Слов'янська. Нині він дає свідчення і повністю співпрацює зі слідчими поліції, наголосили у правоохоронному відомстві.

Читайте також: Слідком РФ "шиє справи"180 українським військовим

Щодо нього відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

У поліції підкреслили, що тільки після того, як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування у лавах «ДНР» підозрюваний не чинив тяжких злочинів проти мирного населення, справу може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України, що звільнить його від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-