Окупанти можуть залишити без води більшість території Донбасу - СЦКК

Окупанти можуть залишити без води більшість території Донбасу - СЦКК

Укрінформ
Через аварійний стан об’єктів насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу можливе припинення водопостачання на більшості території Донбасу.

Про це заявляє українська сторона СЦКК, повідомляється на сайті Міноборони.

"У результаті обстрілу 26 січня бойовиками ОРДО насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу було пошкоджено систему охолодження одного з двох трансформаторів, призначених для електроживлення станції. Це призвело до критичного 50% зниження надійності об’єкта в цілому. Як наслідок, найменший збій у роботі системи електрозабезпечення може стати причиною повної зупинки насосної станції", йдеться у повідомленні.

Під загрозою припинення водопостачання опиниться населення всього південно-західного напрямку Донецької області, а саме: Волноваський, Красноармійський, Добропільський райони, міста Донецьк (Куйбишевський, Кіровський, Петровський, Ленінський райони), Авдіївка, Маріуполь, Волноваха, Красноармійськ, Докучаєвськ та інші міста і селища (усього 49 населених пунктів) з населенням більше 1,3 млн осіб.

Українською стороною СЦКК скоординовано проведення фахівцями комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу" необхідних ремонтно-відновлювальних робіт та отримано гарантії безпеки від Збройних сил України. Проте проведення ремонту неможливе без надання гарантій безпеки на час зазначених робіт з боку ОРДО. Відповідні запити, за сприяння СММ ОБСЄ, підприємством направлялись двічі — 26 січня та 30 січня поточного року. За зазначеними запитами відповіді від ОРДО не надходило.

Читайте також: Донбасу загрожує масштабна екологічна катастрофа - СЦКК

Цинічним є й те, що так зване керівництво ОРДО не тільки не сприяє у відновленні працездатності насосної станції, а й розгорнули "брехливу кампанію зі звинуваченнями підрозділів Збройних сил України у пошкодженні зазначеного електротрансформатора".

Українська сторона СЦКК наголошує, що окупаційна влада ОРДО вкотре демонструє небажання вирішувати нагальні проблеми у відновленні інфраструктури Донбасу, завчасно створюючи передумови виникнення аварійних ситуацій, наслідки яких передбачити важко по обидві сторони лінії розмежування сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-