Сайдик розповів, про що говорили в Мінську

Сайдик розповів, про що говорили в Мінську

Укрінформ
Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи посол Мартін Сайдік в середу розповів, про що говорили на засіданнях ТКГ і робочих групах у Мінську.

Про це Укрінформу повідомили з прес-служби ОБСЄ.

«Члени Робочої групи підтвердили свою налаштованість до всеосяжного, стійкого і необмеженого перемир'я. Водночас вони ще раз наголосили на необхідності публікації і дотримання наказів, в тому числі необхідність вжиття дисциплінарних заходів у випадках порушення режиму припинення вогню», - сказав Сайдік, зазначивши збільшення числа таких порушень останнім часом.

Читайте також: У Мінську обговорювали закон про реінтеграцію Донбасу - Сайдік

Учасники Робочої групи з безпеки також обговорили питання, пов'язані з виведенням сил і обладнання, відведенням важкої зброї і розмінуванням. Крім того, розглядалася можливість ремонту і очищення від мін об'єктів цивільної інфраструктури та підходів до контрольно-пропускних пунктів.

Робоча група з гуманітарних питань знову привітала обмін полоненими, досягнутий наприкінці грудня. У присутності Віктора Медведчука група обговорила можливі подальші кроки.

Економічна робоча група детально розглянула проблему про відключення мобільного оператора "Vodafone-Ukraine" на території деяких районів Донецької області. Сторони погодилися з тим, що це питання має життєво важливе значення для цивільного населення по обидві сторони лінії дотику» і вимагає термінового вирішення.

Читайте також: Окупаційна влада ОРДО цілеспрямовано знищує Донбас - Українська сторона СЦКК

Також учасники робочої групи обговорили питання оплати поставок води в системах постачання «Карбоніт» і «Вода Донбасу», погашення заборгованості перед колишніми працівниками українських залізниць у деяких районах Донецької та Луганської областей, а також питання екологічної безпеки, пов'язані з затопленням вугільних шахт в зоні конфлікту.

Політична робоча група обговорила, крім іншого, новий Закон «Про особливості державної політики забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях». За словами координатора групи, посла П'єра Мореля, сторони поділилися своїми позиціями з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-