Чому в окупованому Донецьку не працює Vodafone - версія ІС

Чому в окупованому Донецьку не працює Vodafone - версія ІС

Укрінформ
У припиненні роботи мобільного оператора Vodafone У "ДНР" зацікавлений особисто "міністр доходів і зборів" Олександр Тимофєєв ("Ташкент"), який отримує частку прибутку від оператора окупантів "Фенікс".

Про це йдеться в оперативних даних групи "Інформаційний спротив", опублікованих у Facebook керівником ІС, депутатом Дмитром Тимчуком. 

"У "ДНР" зростає невдоволення ситуацією, пов'язаною з припиненням роботи мобільного оператора Vodafone. Водночас, за даними групи ІС, дана ситуація пов'язана з позицією "міністра доходів і зборів ДНР" Тимофєєва ("Ташкент"), який особисто зацікавлений у відключенні вказаної мобільної мережі, оскільки отримує частку прибутку від оператора окупантів "Фенікс", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Життя в окупації: мешканці Донецька ходять околицями у пошуках мережі Vodafone

Як відомо, сигнал українського мобільного оператора "МТС" пропав на території "ДНР" 11 січня. Причиною відключення стало пошкодження кабелю в районі прифронтової Оленівки.

Зараз в "ДНР" діє лише підконтрольний  окупаційній адміністрації оператор мобільного зв'язку "Фенікс". Жителі ОРДО буквально кинулися за покупкою стартових пакетів цього оператора, що теж викликало перебої всередині мережі. Разом з тим, ще до відключення Vodafone в "ДНР" вивели в ефір 30 базових станцій, які раніше належали оператору Lifecell і були віджаті у власника.

У Vodafone 22 січня заявляли, що ситуація залишається без змін. Хоча основний канал зв'язку відновлений, робота мережі не поновилася. Найімовірнішою причиною відсутності зв'язку у Донецькій області є відсутність електроживлення, зазначили у компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-