На Донеччині колишній бойовик здався поліції

На Донеччині колишній бойовик здався поліції

Укрінформ
У місті Лиман Донецької області колишній посібник бойовиків, який три роки переховувався, добровільно здався поліції. Якщо буде підтверджено, що він не чинив тяжких злочинів проти мирного населення, чоловік може бути звільнений від кримінальної відповідальності.

Про це у п’ятницю повідомили в Слов'янському відділі поліції Донецької області.

«У Лимані колишній посібник бойовиків добровільно здався поліції. Майже три роки житель району, 1986 року народження, переховувався й не наважувався звернутися до правоохоронців. Але жити в постійному «очікуванні» йому набридло, і він вирішив отримати шанс на нове життя», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці уточнили, що до Лиманського відділення поліції звернувся 31-річний житель села Новоселівка, який заявив, що у 2014 році допомагав учасникам незаконних збройних формувань.

Читайте також: У Запоріжжі "накрили" пересувну телефонну станцію для ОРДЛО

Поліцейські встановили, що у період окупації чоловік отримав пропозицію від бойовиків чергувати на блокпосту поблизу с. Дробишеве, на яку погодився і перевіряв автотранспорт, багаж та документи у людей.

Після втечі терористів та відновлення контролю української влади на північною частиною Донеччини, чоловік залишився вдома, приховуючи своє минуле. Але після довгих поневірянь він вирішив повернутись до нормального життя, дізнавшись, що це можливо зробити при добровільній здачі правоохоронцям. На даний момент він дає свідчення і повністю співпрацює зі слідчим відділенням поліції.

Стосовно колишнього посібника бойовиків відкрите кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією - ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

Тільки після перевірки та підтвердження, що на час перебування у лавах НЗФ чоловік не чинив тяжких злочинів проти мирного населення, справу може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України. Згідно неї, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування, звільняється від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-