Учасники АТО хочуть, аби Держслужбу у справах ветеранів замінило міністерство

Учасники АТО хочуть, аби Держслужбу у справах ветеранів замінило міністерство

Укрінформ
Представники низки громадських організацій учасників антитерористичної операції  очікують на якнайшвидше ухвалення Верховною Радою постанови про створення Міністерства у справах ветеранів та подальше створення цього відомства.

Про це представник Громадської організації «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій» Юрій Стеценко сказав на прес-конференції в Укрінформі.

«Буде єдине відомство, яке опікуватиметься нашими питаннями. Як розповів мені учора народний депутат Максим Бурбак, у постанові йдеться про те, що у тримісячний термін Верховна Рада зобов’яже Кабінет Міністрів створити групу, яка буде готувати пропозиції щодо створення цього міністерства. Тому чекаємо», - сказав Стеценко.

За його словами, багатьох учасників АТО нині не влаштовує Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. «Проблема у тому, що вона не має окремого статусу та підпорядкована Міністерству соціальної політики. І  кого б зараз не обрати її головою, людина буде підпорядкована Мінсоцполітики, а це неправильно. Тобто, служба не самостійна, і ми можемо на неї скаржитися скільки завгодно, але вона не може ухвалювати рішення, бо є залежною».

Читайте також: Скандал навколо обрання Манька: учасники АТО виступають за новий конкурс

Підполковник, екс-командир 12-го окремого мотопіхотного батальйону  ЗСУ Микола Білосвіт  зазначив, що нині питаннями учасників АТО  опікується від 8 до 12 різних установ. «Усе це розпливається, і коли є хаос, то декому дуже зручно маніпулювати та перекладати відповідальність один на одного. Тому наша основана задача тепер буде контролювати подальший розвиток подій», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня члени парламентського  Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю на розширеному засідання одноголосно   підтримали проект постанови Верховної Ради про створення Міністерства у справах ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-