Vodafone розпочав ремонт лінії на окупованому Донбасі

Vodafone розпочав ремонт лінії на окупованому Донбасі

Укрінформ
У середу за сприяння ОБСЄ Vodafone отримав можливість почати ремонтні роботи, в компанії сподіваються вже 18 січня відновити зв'язок з окупованими територіями Донбасу, порушений 11 січня.

Про це на засіданні Комітет ВРУ з прав людини сказав директор з корпоративного управління та контролю ПрАТ "ВФ УКРАЇНА" (Vodafone) Олег Проживальський, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Сьогодні за сприяння ОБСЄ вогонь було припинено на два дні і розпочалися ремонтні роботи. Ми сподіваємося, що завтра до обіду зв'язок буде відновлений", - сказав Проживальський.

На своєму засіданні у середу Комітет Верховної Ради з прав людини розглянув саме питання про можливість відновлення мобільного зв'язку на окупованих територіях Донбасу та тарифи Vodafone.

"Вже кілька днів люди, які проживають на непідконтрольній території Донбасу, не мають можливості спілкуватися зі свома родичами та близькими. Це майже два мільйони наших громадян. Це надзвичайна ситуація, яка має бути вирішена негайно", - наголосив голова комітету Григорій Немиря.

Читайте також: Україна звернеться до координаторів ОБСЄ щодо Vodafone у зоні АТО

Крім того, 9 січня до комітету звернулася громадська організація "ДОНБАС СОС» щодо неправомірних дій оператора мобільного зв'язку Vodafone стосовно громадян, які проживають на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей, а саме зміни мобільного тарифу у грудні минулого року без альтернативи вибору іншого тарифу в односторонньому порядку для громадян, які проживають на тимчасово непідконтрольній території.

У цьому зв'язку Проживальський повідомив, що зміни тарифів пов'язані з питанням використання торговельної марки та не будуть вищими, ніж на підконтрольній території, а у випадку переплат будуть здійснені перерахунки.

За результатами обговорення на засіданні було вирішено, що голова комітету Немиря звернеться до СММ ОБСЄ та експертів соціально-економічної підгрупи 3-х сторонньої контактної групи з інформацією про обговорення проблеми на засіданні та проситиме сприяти якнайшвидшому відновленню мобільного зв'язку між громадянами України, які проживають по обидві сторони від лінії зіткнення.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті пошкодження волоконно-оптичної лінії на окупованих територіях Донбасу 11 січня зник мобільний зв'язок. За наявною інформацією, через розрив магістрального оптоволоконного кабеля в районі населеного пункту Оленівка, підконтрольного так званій "ДНР", мобільний оператор Vodafone, єдиний який надавав послуги на непідконтрольній частині території Донбасу, до ребрендингу відомий як "МТС-Україна", повністю перестав працювати на окупованих територіях Луганської і Донецької областей.

На території "ДНР" зараз працює тільки місцевий мобільний оператор "Фенікс", який охоплює окуповану територію, але ніяк не може зв'язати місцевих жителів з абонентами, які проживають на підконтрольній владі України території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-