Визволений з полону інженер розповів, як бойовики забирають “на підвал”

Визволений з полону інженер розповів, як бойовики забирають “на підвал”

Укрінформ
Бойовики на блокпосту можуть підкинути «доказ», щоб взяти «на підвал» неугодного мирного жителя.

Про це заявив мешканець Донецька Віктор - один з полонених, звільнений 27 грудня під час обміну полоненими, повідомили в середу у департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

«Якщо подивитися детективні фільми, то там є такий момент. Якщо людину потрібно взяти, то йому підкидають в кишеню пакетик з білим порошком. Мені в сумку поклали рожевий мішечок з речовиною, як тісто. Як з’ясувалося, вона називалася пластид – вибухова речовина. У них було завдання мене взяти. Мене там вже чекали», – розповів звільнений чоловік.

Він розповів, що за професією він інженер і до лютого 2015 року працював на одній з українських компаній, що надають мобільний зв’язок та інтернет. Після закриття офісу компанії в Донецьку почав працювати начальником технічного відділу фірми, яка займалася утриманням комунікаційних мереж. У сфері його обов’язків був контроль виконання аварійно-відновлювальних робіт. На цій посаді Віктор пропрацював до 27 лютого 2017 року, до того моменту, як він потрапив в полон до бойовиків на блокпосту в районі села Октябрь.

Читайте також: Тука розповів про недуги звільнених заручників

Те, що саме вінбув захоплений у полон, чоловік пов’язує зі своєю професією. У період з 2015-2016 років на окупованій території систематично ушкоджувалися телефонні лінії українських операторів. Їх відновленням і займався Віктор.

Сьогодні Віктор після 10 місяців полону повернувся до дружини, яка переїхала і тепер живе в Маріуполі. Говорячи про плани на майбутнє, чоловік сказав, що для початку хоче просто провести ці святкові дні в колі близьких.

Як повідомляв Укрінформ, Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня відбувся обмін полоненими. Українській стороні було передано 73 заручники, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-