ОБСЄ за вихідні нарахувала понад 360 вибухів на Донбасі

ОБСЄ за вихідні нарахувала понад 360 вибухів на Донбасі

Укрінформ
Спостережна місія ОБСЄ зафіксувала 361 вибух у зоні АТО за період з 19:30 29 грудня по 19:30 1 січня.

Про це йдеться у звіті організації від 2 січня.

"У період із вечора 29 до вечора 30 грудня СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, зокрема майже 180 вибухів, якщо порівнювати з попередньою добою, коли було зафіксовано 36 вибухів", - наголосили в ОБСЄ.

Читайте також: Італія очолила ОБСЄ та закликала сторони повністю виконати Мінські угоди

"Із вечора 30 до вечора 31 грудня Місією було зафіксовано зменшення кількості таких порушень, зокрема приблизно 90 вибухів, а з вечора 31 грудня до вечора 1 січня - збільшення їхньої кількості, якщо порівнювати з попередньою добою, водночас число зафіксованих вибухів майже не змінилося (84)", - йдеться у звіті.

"У період із вечора 29 до вечора 30 грудня в Луганській області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зокрема один вибух, якщо порівнювати з попередньою добою, коли не було зафіксовано жодного вибуху", - повідомили спостерігачі.

Читайте також: Ващиковський назвав три можливі варіанти розміщення місії ООН на Донбасі

"Із вечора 30 до вечора 31 грудня Місією було зафіксовано подальше зменшення кількості таких порушень, проте кількість вибухів збільшилася до 4. У період із вечора 31 грудня до вечора 1 січня СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши водночас зменшення кількості вибухів (2), якщо порівнювати з попередньою добою", - йдеться у звіті.

"СММ зафіксувала бойові броньовані машини, зенітну установку та інші ознаки наявності техніки військового типу в зоні безпеки. 30 грудня в підконтрольних урядові районах спостерігачі бачили броньований тягач (БТС-5Б) на причепі-платформі, який рухався у північному напрямку неподалік від смт Мирна Долина, а 1 січня - бронетранспортер (типу БТР), що стояв між будинками на північно‑західній околиці с. Перемога", - також наголосили в ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-