Танкісту

Танкісту "ДНР" та ще дев'ятьом бойовикам оголосили про підозру

Укрінформ
Поліція Донецької області за останній тиждень оголосила підозру 10 бойовикам, серед яких командир танка «армії ДНР» та представник «козачого» бандформування.

Про це повідомила поліція Донецької області. 

«За тиждень поліція Донеччини оголосила про підозру 10 бойовикам. Серед затриманих – командир танка «армії ДНР», представник «козачого» бандформування та пособник терористів, який брав участь у захопленні підприємств у Бахмуті», - йдеться у повідомленні.

Більшість затриманих знайдені у звільнених містах - Слов’янську, Костянтинівці, Бахмуті, Торецьку. 

Так, 50-річний командир танка «танкового батальйону 5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го Армійського корпусу ЗС ДНР» їхав з Донецька до Волновахи разом із матір’ю, аби отримати її українську пенсію. З посвідченням від бандформування «Оплот» та військовим квитком.

Також за грошима на підконтрольну Україні територію прямував й 44-річний житель окупованої Макіївки. Залишившись без роботи, колишній шахтар влаштувався до незаконного збройного формування «Козацький союз війська Донського». Півроку найманець зі зброєю здійснював контрольно-пропускний режим та охороняв периметр військової частини, де, за його словами, знаходилося  керівництво «ДНР».

Читайте також: У СЦКК пояснили, чому бойовики зривають перемир'я

Наразі поліція перевіряє кримінальне минуле кожного з колишніх учасників НЗФ «ДНР».

Всім десяти бойовикам оголошено про підозру за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Всього в 2017 році поліція Донеччини викрила більше 300 бойовиків. З них 240 затримані, 61 – встановлений та оголошений у розшук.

Фото: Поліція Донеччини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-