Колона з особами зі

Колона з особами зі "списку 306" уже їде до місця обміну

Укрінформ
Колона з 306 особами, яких мають обміняти на 74 українських заручників, уже рухається у супроводі представників МКЧХ до місця звільнення. 

Про це повідомила у Facebook представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Проконтролювали формування колони, яка направляється до визначеного місця звільнення. Сформована колона з особами зі списку 306 вже рухається у супроводі представників МКЧХ", - написала Геращенко.

Читайте також: Червоний Хрест допустили до осіб, яких обміняють на 74 українських заручників

Вона додала, що зранку разом з омбудсменом Валерією Лутковською, представниками СБУ, прокуратури та іншими задіяними особами відвідала місця, де представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста змогли безперешкодно поспілкуватися з тими, кого буде передано задля звільнення наших хлопців. 

"Тримаємо кулаки, молимося і працюємо - щоб все відбулося", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко підтвердила, що обмін заручниками відбудеться 27 грудня цього року за формулою «306 на 74». За її словами, українська сторона була готова до звільнення ще кілька днів тому - СБУ, ГПУ, Мінська група все для цього зробили. 

На сьогодні кількість українців, незаконно затриманих бойовиками, становить 170 осіб. При цьому, за даними Геращенко, бойовики ОРДЛО підтверджують наявність тільки 97 осіб, з них 74 людини будуть звільнені 27 грудня.

Фото: Ірина Геращенко/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-