Червоний Хрест допустили до осіб, яких обміняють на 74 українських заручників

Червоний Хрест допустили до осіб, яких обміняють на 74 українських заручників

Фото
Укрінформ
Українська сторона забезпечила представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста можливість безперешкодно поспілкуватися з тими особами, які мають бути сьогодні передані ОРДЛО в обмін на 74 українських заручників.

Про це заявила на брифінгу в Краматорську представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

 "Ці люди будуть звільнені через законні способи, які дозволяє українське законодавство. Вони мали можливість поспілкуватися з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста у режимі "сам на сам", як це визначено стандартами МКЧХ", - сказала Геращенко.

Читайте також: #Зустрінь_своїх: у соцмережах закликають зустріти звільнених з полону українців

Вона додала, що представники Червоного Хреста під час зустрічей з українською стороною учора ввечері і сьогодні зранку підтвердили, що не мали жодних перешкод щодо спілкування з цими людьми.

Геращенко також побажала "всім-всім", щоб сьогодні був "вдалий день" і подякувала всім, хто долучився до процесу обміну.

"Ми переконані, що важка робота, яку всі сторони провели для того, щоб це відбулося,   сьогодні дасть результат. Ми молимося за родини, які сьогодні зустрінуть своїх близьких, і, звичайно, наше серце не на місці за тих, за кого ми ще будемо боротися", - наголосила Геращенко.

Обмін полоненими

Фото: Ірина Геращенко/ФБ

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко підтвердила, що обмін заручниками відбудеться 27 грудня цього року за формулою «306 на 74». За її словами, українська сторона була готова до звільнення ще кілька днів тому - СБУ, ГПУ, Мінська група все для цього зробили. 

На сьогодні кількість українців, незаконно затриманих бойовиками, становить 170 осіб. При цьому, за даними Геращенко, бойовики ОРДЛО підтверджують наявність тільки 97 осіб, з них 74 людини будуть звільнені 27 грудня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-