Мешканцям Верхньоторецького спростили перетин лінії розмежування на свята

Мешканцям Верхньоторецького спростили перетин лінії розмежування на свята

Укрінформ
Мешканці прифронтового селища Верхньоторецьке отримали можливість на новорічні свята у спрощеному режимі перетинати лінію розмежування для того, щоб потрапити на не підконтрольну Україні територію до рідних.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони. 

"Цей крок командуванням антитерористичної операції зроблено назустріч людям, враховуючи їх нагальні потреби. Донедавна населений пункт знаходився в сірій зоні. Зараз селище повністю контролюється Збройними Силами України. Перетинати лінію зіткнення дозволено тимчасово, у пішому порядку. Автомобільний транспорт тут не пропускають", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У КПВВ на лінії розмежування скупчилося 525 авто

Мешканці Верхньоторецького та прилеглих сіл переважно йдуть до тимчасово не підконтрольних уряду України міст, щоб відвідати близьких та рідних. Дехто працює на тамтешніх підприємствах тощо. В кожній другій родині Верхньоторецького на тимчасово окупованій території рідні, робота, нерухоме майно тощо.

В подальшому перетин лінії розмежування буде здійснюватися встановленим порядком, відповідно до вимог чинного законодавства України через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ).

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-