Польща закликає Росію негайно повернутися до СЦКК

Польща закликає Росію негайно повернутися до СЦКК

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ Польщі занепокоєне ескалацією збройного конфлікту на Донбасі і закликає Росію негайно повернутися до складу Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.

“МЗС Республіки Польща із занепокоєнням відзначило ескалацію збройного конфлікту в Україні, що підтверджено оцінкою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ). Кількість порушень припинення вогню на Донбасі досягнула рівня, який не спостерігався від січня 2017 року. Ми висловлюємо очікування, що узгоджене на зустрічі Тристоронньої контактної групи рішення щодо припинення вогню, яке вступає в силу 23 грудня, буде повністю дотримуватися”, - підкреслюється в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Зазначається, що чинником, який призводить до збільшення напруги, є виведення Росією своїх представників із СЦКК, що відбулося 19 грудня. 

Читайте також: Німеччина і Франція закликають повернути представників Росії до СЦКК

“Польща, яка має в СММ другий за кількістю контингент серед країн ЄС, сприймає цей крок як чергову спробу погіршення безпеки роботи спостерігачів і подальше обмеження можливостей виконання ними завдань в регіоні”, - наголошує польське зовнішньополітичне відомство.

МЗС Польщі висловило сподівання, що російська сторона здійснить кроки щодо “негайного повернення до СЦКК”.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня Міністерство закордонних справ Росії заявило, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку". У МЗС України назвали вихід Росії з СЦКК провокацією, яка значно підриває Мінські домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-