Апакан розповів, чого чекає ОБСЄ від

Апакан розповів, чого чекає ОБСЄ від "новорічного" перемир'я

Укрінформ
Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан заявляє, що досягнута Тристоронньою контактною групою домовленість про перемир'я може посприяти всеосяжному і сталому припиненню вогню на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

“Поновлення зобов’язань, про яке домовилися в Мінську 20 грудня, у дусі прийдешніх свят може посприяти всеосяжному і сталому припиненню вогню, починаючи з 00:00 23 грудня”, - зазначив Апакан. 

За його словами, це можливість покласти край насильству та людським стражданням, тим самим дозволивши людям відновити нормальне повсякденне життя, що є особливо важливим упродовж свят.

Апакан вітає домовленості про припинення вогню на Донбасі і закликає сторони їх дотримуватися.

Читайте також: ОБСЄ обіцяє моніторити дотримання "новорічного" перемир'я

«За умов дотримання домовленостей про відведення озброєння та розведення сил і засобів, а також за умови сумлінного дотримання режиму припинення вогню це поновлення зобов’язань може стати багатообіцяючим початком більш мирного нового року для жителів на сході України», - сказав він.

Зазначається, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні продовжуватиме моніторинг та верифікацію виконання досягнутих домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі під час засідання в Мінську 20 грудня домовилася про припинення вогню з опівночі 23 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-