У штабі АТО заявляють про порушення бойовиками

У штабі АТО заявляють про порушення бойовиками "новорічного" перемир'я

Укрінформ
У зоні проведення Антитерористичної операції (АТО) на Світлодарській дузі бойовики порушили новорічно-різдвяне перемир'я, яке почало діяти в ніч на 23 грудня.

Про це в коментарі "112 Україна" повідомив речник прес-центру штабу АТО Василь Лабай.

"Від початку цієї доби, коли почало діяти новорічно-різдвяне перемир'я, до 11:30 "режим тиші" дотримувався. Після чого російсько-терористичні війська здійснили обстріл у бік позицій ЗСУ в районі Луганського на Світлодарській дузі. Збройні провокації з гранатометів, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП було вчинено з непідконтрольного українському уряду населеного пункту Калинівка", – зазначив Лабай.

Читайте також: Бойовики до ранку стріляли з танків і важкої артилерії - штаб АТО

Він додав, що загиблих і поранених українських військовиків внаслідок обстрілу немає. За інформацією речника прес-центру штабу АТО, виходячи з того, що цей обстріл не становив небезпеки життю українських військовиків, сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Зазначається, що такими діями бойовики намагаються зірвати новорічно-різдвяне перемир'я.

Нагадаємо, в зоні АТО з опівночі 23 грудня набуло чинності нове, передсвяткове перемир'я. Про нього сторони домовилися під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 20 грудня. Тоді ж сторони підтвердили свою прихильність мінським угодам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-