Мешканець Краматорська три роки проведе за гратами за служіння терористам

Мешканець Краматорська три роки проведе за гратами за служіння терористам

Укрінформ
У Донецькій області мешканця Краматорська засудили на три роки ув’язнення за служіння терористам.

Про це у п’ятницю повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Покарання у вигляді трьох років ув’язнення призначив суд 34-річному чоловіку, який у травні 2014 року вступив до лав бойовиків терористичної організації "ДНР" та виконував злочинні накази ватажків, здійснюючи пропускний режим на одному із блокпостів м. Краматорська", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що цей чоловік перевіряв автотранспорт, особисті речі та документи водіїв і пасажирів, а виявивши серед них проукраїнськи налаштованих та незгодних з діями "ополченців", повідомляв про це командирам.

У березні 2017 року, завдяки скоординованим оперативно-розшуковим заходам, посібника терористів було затримано на підконтрольній Україні території.

Читайте також: Інформаторку “ДНР” посадили більш як на п'ять років

Публічне обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, наголосило на тому, що вказані незаконні дії чоловік вчинив у період умовно-дострокового звільнення, відбувши 10-річний строк за гратами за крадіжку та незаконне заволодіння транспортом.

Суд врахував усі доводи прокуратури та, визнавши чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) КК України, засудив до реального позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-