На Луганщині пошкоджені понад 7700 об’єктів інфраструктури внаслідок агресії РФ

На Луганщині пошкоджені понад 7700 об’єктів інфраструктури внаслідок агресії РФ

Укрінформ
Внаслідок агресії з боку РФ пошкоджено більше 7700 об’єктів інфраструктури, з них понад 7000 – житловий фонд.

Таку інформацію надав департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської ОДА на сьогоднішній зустрічі з представниками міжнародних організацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На їхню (пошкоджених об'єктів - ред.) відбудову, за попередніми підрахунками, необхідно 9 млрд гривень. Потребує відновлення й дорожньо-транспортна інфраструктура, інженерні мережі, соціальні об’єкти", - заявив представник департаменту економіки.

Щодо необхідності надання допомоги міжнародними гуманітарними організаціями для сталого забезпечення водо- та газопостачання населених пунктів, розташованих вздовж лінії розмежування, доповіли чиновники департаменту житлово-комунального господарства ОДА.

Представники департаменту соціального захисту населення розповіли, що внаслідок бойових дій та обстрілів з боку проросійських незаконних збройних формувань серед цивільного населення на підконтрольній українській владі території області 336 осіб загинуло та більше 550 поранено.

Луганським прикордонним загоном Державної прикордонної служби України повідомлено, що наразі єдиний в області пункт пропуску "Станиця Луганська" за добу перетинають від 8 до 10 тис. осіб, хоча об’єкт був розрахований на 1,5 тис. осіб. Серед основних проблем – необхідність розширення модулів паспортного контролю та кількості працівників.

Читайте також: Бойовики розмістилися поблизу Донецької фільтрувальної станції - Волкер

Також на нараді було зауважено, що за час бойових дій за фактами злочинів, скоєних проросійськими бойовиками, за інформацією прокуратури Луганської області, відкрито близько 4000 кримінальних проваджень, серед 2703 потерпілих – 1117 цивільних та 1586 військовослужбовців. Проте, існує проблема зі збором доказів та процесуальним оформленням порушень.

Нарада відбулася відповідно до спільного плану роботи Міжнародної моніторингової групи Міністерства закордонних справ України, Гельсинського Фонду Прав Людини Республіки Польща, німецької недержавної організації DRA та облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-