На Донбасі у 2018 році відкриють дві телевежі - МІП

На Донбасі у 2018 році відкриють дві телевежі - МІП

Укрінформ
На Донбасі у 2018 році відкриють дві телевежі, які транслюватимуть українські канали.

Про це радник міністра інформаційної політики України Дмитро Ткаченко сказав на засіданні круглого столу "Реінтеграція Донбасу: що зроблено у 2017 році", організованого в Укрінформі громадською організацією "Донецький інститут інформації".

"Я учора спілкувався із членом Нацради з питань телебачення та радіомовлення Сергієм Костинським, який відкрив секретну інформацію, що на 2018 рік планують відкриття двох телевеж у таємних місцях, і ми поки що не можемо їх повідомляти. Це буде ближче, ніж Покровськ", - сказав Ткаченко.

Він нагадав про відкриття в грудні 2016 року телевізійної вежі на горі Карачун поблизу Слов'янська Донецької області. А цього року в Бахмутівці була запущена у роботу вежа, яка покрила "білу пляму" на Луганщині . Ще планувалася вежа у Покровську, але поки що плани не втілені у життя, додав Ткаченко.

Читайте також: Телевежу в Чаплинці мають добудувати у 2018 році - МІП

Радник міністра підкреслив, що фінансування питання щодо забезпечення доступу жителів Донбасу до українського мовлення зростає. Якщо у 2014 роках йшлося про суму в 1 млн 577 тис. грн, то цьогоріч значно більше - 2 млн 274 тис 526 грн.

Якщо ж говорити про збільшення користувачів аналогового телебачення, то йдеться про 32%, а цифрове телебачення у цьому році дивляться на Донбасі на 9% більше, ніж минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-