Нацрада видала ліцензію на мовлення в зоні АТО ще одному телеканалу

Нацрада видала ліцензію на мовлення в зоні АТО ще одному телеканалу

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала ліцензію на 10 років на супутникове мовлення новому телеканалу "Донеччина TV" ("КП "Регіональна телерадіокомпанія "Регіон-Донбас") у Донецькій області. 

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Це питання стосується зони проведення АТО, зокрема Донецької області. Донецькою військово-цивільною адміністрацією ініціюється створення нового місцевого телеканалу, який буде зосереджений на висвітленні ситуації в Донецькій області. Вони хотіли би запуститися якомога швидше, тобто з початку 2018 року", - пояснив член Нацради Сергій Костинський.

Він також уточнив, що наразі на Донбасі працює значна кількість локалізованих місцевих телеканалів, створених окупаційною владою, тому є потреба заповнювати "цей вакуум" з української сторони.

"Зазвичай у зоні АТО працюють загальнонаціональні телеканали, а місцевих дуже мало. Таким чином, у Донецькій області з'явиться ще один телеканал. Видача супутникової ліцензії дасть змогу транслювати сигнал і на підконтрольній, і на окупованій території", - додав Костинський.

За словами радника голови Донецької військово-цивільної адміністрації Іллі Суздалєва, передбачається, що телеканал мовитиме цілодобово в інформаційному форматі. 

Читайте також: Нацрада оголосила попередження NewsOne за фейковий сюжет про НБУ

"Планується, що переважну більшість контенту становитимуть інформаційні передачі. Щодо передач власного виробництва, то за рік плануємо вийти на 16 годин/добу. Також планується фільмопоказ", - зазначив Суздалєв.

Як повідомлялося, нині в Донецькій області мовлять місцеві телеканали "До ТеБе" (Суспільне мовлення) і "Донбас".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-