Жебрівський показав, як Новолуганське відновлюють після обстрілу з

Жебрівський показав, як Новолуганське відновлюють після обстрілу з "Градів"

Фото
Укрінформ
У селищі Новолуганське Донецької області, яке 18 грудня з «Градів» обстріляли бойовики, тривають відновлювальні роботи, вирішена проблема з газо-, водо- та електропостачанням.

Про це у середу на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. 

«Відновлювальні роботи у Новолуганському тривають... У селищі загалом вирішена проблема з газо-, водо- та електропостачанням. Але ремонтники «Води Донбасу», ДТЕКу та облгазу продовжують працювати: є проблеми, так звані «точкові». До прикладу, з електрикою: все селище вже запитане, високовольтну лінію вже підняли, нині працюють там, де є проблеми безпосередньо на «вході» в окремі будинки. Те саме й по газу і воді: проводять дрібний ремонт на окремих ділянках», - написав очільник області.

Читайте також: Військові показали Новолуганське після обстрілу

За його словами, аварійно-ремонтні бригади працюють другий день, з обласного матеріального резерву виділили будівельні матеріали, і вже завезли, зокрема, шифер, плити OSB, скло, дошки й листи оцинковки. Сьогодні ще підвезуть брус і додатково - шифер. Допоміг і Червоний Хрест: доправив плівку, плити ОSB, 50 продуктових наборів для постраждалих.

У школі, яка була пошкоджена обстрілами, бригади ДСНС проводять аварійний ремонт, усі вікна затягнули плівкою, ще вчора повністю прибрали пошкоджений шифер, вже вночі почали перекривати дах новим шифером. Сьогодні повинні повністю завершити у школі ремонт, у приміщенні вже є світло, вода та електрика.

У дитячому садочку дах затягнули тентом, частково винесли з приміщення будівельне сміття, на яке перетворив снаряд «Граду» частину стін, дах та підлогу дитячого закладу. Аварійний ремонт дитсадка проводять працівники поліції – закривають віконні отвори плівкою та подекуди - плитами OSB, лагодять підлогу.

У пошкодженій амбулаторії бригади ДСНС затягли плівкою віконні отвори, невдовзі візьмуться за внутрішні роботи.

Жебрівський також констатував, що для приватного житла люди отримували плівку від гуманітарних організацій, зокрема, від гуманитарної місії «Проліска». Сьогодні вже роздавали допомогу з матрезерву, на 12 годину встигли роздати будматеріали по 14 адресах.

«Алгоритм дій наступний: там, де є великі руйнування, де потрібна допомога ДСНС та інших служб – таку допомогу надаємо, де люди можуть впоратися самі – виділяємо будматеріали», - заявив керівник регіону.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня близько 17.00 російсько-окупаційні війська обстріляли з РСЗВ «Град» селище Новолуганське, на житлові будинки впало не менше 30 снарядів.

Підтверджена інформація про 8 постраждалих: семеро дорослих, один – у тяжкому стані та 6-річна дитина – з психологічною травмою вона доправлена до лікарні.

За повідомленням поліції Донецької області в Новолуганському виявлено понад 100 будівель, які було пошкоджено під час обстрілу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-