Україна поскаржиться в ПА НАТО через сербських найманців на Донбасі

Україна поскаржиться в ПА НАТО через сербських найманців на Донбасі

Укрінформ
Українська делегація направить звернення до Парламентської асамблеї НАТО з інформуванням про участь сербських найманців на боці проросійських бойовиків у війні на Донбасі.

Про це повідомила у Facebook голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз. 

"Готуємо з цього приводу звернення від нашої делегації до Парламентської Асамблеї НАТО. Впевнена, що необхідно звернутись до всіх міжнародних інституцій з інформуванням про ганебний факт участі сербських найманців на боці маріонеток Кремля проти нашої держави", - написала вона.

Фріз висловила переконання, що дії найманців отримають відповідну оцінку засудження від міжнародної спільноти. "А з боку сербської влади до відкритих 45 проваджень проти воюючих сербських найманців на Донбасі додадуть й чергових прихильників "руського миру", зокрема, ватажка Деяна Берича, позивний Декі", - зазначила вона.

Читайте також: Розвідка помітила на Донбасі сербських найманців

Як повідомлялося, раніше розвідка штабу Антитерористичної операції поінформувала, що на Донецький напрямок зайшла група сербських найманців-снайперів. Їхній ватажок – Деян Берич (позивний "Декі"), який вже неодноразово приїжджав на Донбас, воюючи на стороні російсько-окупаційних військ проти Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-