Вихід Росії з СЦКК є черговою спробою дестабілізації на Донбасі – експерт

Вихід Росії з СЦКК є черговою спробою дестабілізації на Донбасі – експерт

Укрінформ
Рішення Росії про відкликання своїх офіцерів зі СЦКК є черговою спробою дестабілізації на Донбасі, включаючи протидію міжнародним зусиллям із розгортання миротворчої місії у регіоні.

Таку думку в коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив експерт брюссельського Центру досліджень європейської політики (CEPS) Артем Ремізов.

«Навіть з урахуванням наявності багатьох запитань щодо ефективності діяльності СЦКК, відкликання російських представників призведе до подальшого підриву зусиль зі встановлення сталого режиму припинення вогню на Донбасі», - переконаний експерт.

Ремізов також висловив думку, що таке рішення РФ має за мету посилити переговорні позиції Кремля у процесі визначення конфігурації, завдань та зони відповідальності можливої миротворчої місії ООН на Донбасі. Адже, як відомо, російська сторона виступає за розгортання такої місії лише уздовж лінії зіткнення, а не на всій тимчасово непідконтрольній Києву території у Донецькій та Луганській областях.

Читайте також: Вихід росіян із СЦКК поставить хрест на "новорічному" перемир’ї - Марчук

«Рішенням про відкликання своїх офіцерів із СЦКК Росія також хоче заявити міжнародним гравцям, особливо західним державам, що це саме Київ винен у невиконанні Мінських домовленостей», - зауважив експерт.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2018 року РФ відкликає своїх офіцерів із Спільного центру з контролю та координації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-