Миротворці для Донбасу: Порошенко сподівається на допомогу Португалії

Миротворці для Донбасу: Порошенко сподівається на допомогу Португалії

Укрінформ
Україна сподівається, що ефективна співпраця з Португалією в рамках міжнародних організацій, включно з ООН, сприятиме запровадженню миротворчої місії організації на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Про це заявив Президент Петро Порошенко за підсумками переговорів з Президентом Португалії Марсело Ребелу ді Соза, повідомляє прес-служба глави держави. 

Порошенко, зокрема, відзначив важливість співпраці між Україною та Португалією в рамках міжнародних організацій, включно з ООН, і подякував Президентові Португалії за «дуже професійну, розумну, виважену і відповідальну позицію» генерального секретаря ООН пана Гутерреша, колишнього Прем’єр-міністра Португалії.

“Хотів висловити надію, що наша ефективна співпраця зможе допомогти провести рішення про запровадження класичної миротворчої місії Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй, мандат якої буде розповсюджуватися на всю окуповану територію”, - підкреслив Президент.

Читайте також: Президент Португалії заявив про підтримку України в НАТО та ОБСЄ

У цьому контексті він наголосив, що завдяки запровадженню миротворчої місії ООН з’являться ефективні засоби, щоб принести мир на українську землю.

Порошенко додав, що миротворці повинні будуть мати доступ до неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Президент також подякував за поглиблення співробітництва між країнами у сфері оборони і безпеки, військово-технічній співпраці і висловив сподівання на їх розвиток.

“Я сподіваюся, що ми як результат цього візиту матимемо розширення цих надзвичайно важливих для наших відносин і для європейської безпеки сфер співпраці”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17-18 грудня перебуває з офіційним візитом у Португалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-