Бойовики готують наступ на Донбасі  - розвідка

Бойовики готують наступ на Донбасі - розвідка

Укрінформ
Бойовики на Донбасі планують 19 грудня активізувати роботу своїх ДРГ на військових об'єктах Збройних Сил України, об'єктах енергетичної і транспортної інфраструктури. 

Також планують збільшити кількість провокативних обстрілів у бік наших позицій та житлових кварталів населених пунктів поблизу лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"За даними розвідки, 19 грудня, через заяву Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів із Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), противник може вдатися до агресивних наступальних дій по усій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначає прес-центр, для обвинувачення сил АТО в порушенні Мінських домовленостей бойовики частіше обстрілюватимуть власні позиції зі ствольної артилерії великого калібру, реактивних систем, танків та інших видів озброєння.

Читайте також: АТО: ворог гатить із важкої артилерії, загинули троє українських воїнів

Такі провокації спрямовані на обурення місцевого населення з метою негативного ставлення, а іноді і агресії в бік українських військ. Як правило, агресор здебільшого активізує подібні провокації напередодні консультацій у «Нормандському форматі» та засідання тристоронньої контактної групи у Мінську (20 грудня 2017 року), планових візитів представників ОБСЄ, Червоного хреста та ЗМІ для подальшої дискредитації України в очах міжнародної спільноти і безпідставного звинувачення в порушенні Мінських угод, наголошує прес-центр АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-