Кульчицький став для українського воїна символом відваги та мужності - Порошенко

Кульчицький став для українського воїна символом відваги та мужності - Порошенко

Укрінформ
Герой України Сергій Кульчицький 17 грудня міг би святкувати своє 54-річчя. Для українського воїна він став символом відваги та мужності.

Про це написав Президент України Петро Порошенко у Facebook.

"Вимогливим, щирим та відданим службі - таким знали Героя України Сергія Кульчицького його побратими. Навесні 2014 він брав активну участь у створенні першого добровольчого підрозділу, сформованого із активістів Самооборони Євромайдану. Та разом з ним поїхав захищати Україну в найгарячішу точку бойових дій - місто Слов'янськ. 29 травня 2014 року поблизу гори Карачун бойовики підбили гелікоптер Мі-8 Нацгвардії України, на борту якого знаходився і Сергій Кульчицький. Для багатьох він став символом відваги та мужності українського воїна. Для своїх солдатів - другим батьком і янголом-охоронцем. Сьогодні Сергій Кульчицький святкував би своє 54-річчя. Герої не вмирають...", - написав Порошенко.

Сергій Кульчицький - український військовий, генерал-майор, начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України. Герой України.

Загинув 29 травня 2014 року в зоні бойових дій під час антитерористичної операції у місті Слов'янськ Донецької області.

Батальйону оперативного призначення Національної гвардії України, який генерал Кульчицький почав формувати із бійців  Самооборони Майдану, присвоєно почесне найменування "батальйон ім. Героя України генерала Кульчицького".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-