"Гаряча" Мар'їнка: бойовики кілька годин гатили з танка і мінометів

Карта
Укрінформ
Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували порушувати Мінські угоди, ведучи по позиціях Збройних сил України вогонь із танків і мінометів різних калібрів.

Про це на брифінгу заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Луганському напрямку противник здійснив 11 прицільних обстрілів наших позицій. Найгарячіше було поблизу Луганського, де упродовж доби бойовики 5 разів обстріляли наших захисників. При цьому бойовики випустили 29 мін калібрів 120 та 82 мм та активно застосовували гранатомети різних систем і кулемети", - сказав речник.

За його словами, понад 20 снарядів незаконних збройних формувань (НЗФ) з мінометів різного калібру розірвалися в районі опорних пунктів поблизу Новоолександрівки. Шість вибухів 120-мм мін зафіксовано неподалік Трьохізбенки.

В районі Троїцького НЗФ вели інтенсивний вогонь з озброєння БМП, кулеметів та інших видів піхотної зброї. У переважній більшості випадків українські захисники жорстко вгамовували бойовиків вогнем з озброєння БМП та гранатометів.

На "донецькому" фронті НЗФ здійснили 13 прицільних обстрілів, з яких 6 — по захисниках Мар’їнки, де вчора було найгарячіше. Тут бойовики упродовж кількох годин вели вогонь з танку, мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Також обстріли бойовиками з гранатометів та стрілецького піхотного озброєння неодноразово фіксувалися в районі наших опорних пунктів поблизу Кам’янки, Водяного, Пісків, Лебединського, Верхньоторецького й Талаківки.

Читайте також: Доба в АТО: поранені четверо військових

Майже у кожному випадку захисники України відповідали бойовикам із озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-