Окупанти прицільно гатять майже по всьому фронту. Штаб АТО назвав

Окупанти прицільно гатять майже по всьому фронту. Штаб АТО назвав "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
Минулої доби в районі проведення Антитерористичної операції зафіксовано 22 прицільних ворожих обстрілів. Загалом окупанти випустили у бік українських позицій 122 міни калібру 120 мм та 60 мін калібру 82 мм.

Про це на брифінгу у четвер заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, військовослужбовці ЗСУ 12 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи штатне озброєння, незаборонене Мінськими угодами.

Зокрема, на Луганському напрямку бойовики провели 16 тривалих прицільних обстрілів в бік позицій сил АТО: "З 21 години і до опівночі окупанти випустили понад 100 мінометних снарядів калібрів 120 та 82 мм по захисниках Луганського. Також тут фіксувалися непоодинокі ворожі обстріли з озброєння БМП, гранатометів та легкої зброї".

"В районі Травневого упродовж двох годин бойовики гатили по наших позиціях з мінометів заборонених Мінськими угодами, загалом випустивши 40 мін. Також 15 мін 120 калібру впали в районі Лозового", - повідомив Мотузяник.

Крім того, мінометного вогню калібром 82 мм ворог завдав проти захисників Кримського і Зайцевого. Біля цих позицій вибухнули 12 і 10 снарядів відповідно.

"Не обійшлося без ворожих вогневих провокацій також і в інших ключових районах Луганського напрямку, зокрема біля Попасної, Світлодарська, Новозванівки, Троїцького та Новоолександрівки. Наші позиції в районі згаданих населених пунктів незаконні збройні формування обстрілювали з гранатометів, кулеметів та іншої піхотної зброї", - додав речник.

Читайте також: “ДНР” накрили з мінометів власну передову під Травневим

На "донецькому" фронті зафіксовано 6 прицільних обстрілів наших позицій з боку російсько-окупаційних військ протягом доби: "Так, під ворожий мінометний вогонь 82 калібру потрапили позиції українських захисників поблизу Кам’янки, Опитного і Березового. Важкі міномети калібру 120 мм противник застосував проти оборонців Водяного".

"Також тривалі ворожі обстріли по наших укріпленнях відбулися біля Гнутового, Кам’янки та Богданівки. Там російсько-окупаційні війська важке озброєння вчора не застосовували, проте вели вогонь з озброєння БМП та піхотної зброї", - повідомив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-