Турчинов обговорив із головнокомандувачем Литви ситуацію на Донбасі

Турчинов обговорив із головнокомандувачем Литви ситуацію на Донбасі

Фото
Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов обговорив з головнокомандувачем Збройних Сил Литви Йонасом Вітаутасом Жукасом російську агресію на Донбасі, реформи у сфері безпеки й оборони, питання протидії кіберагресії й посилення діяльності УкрЛитПолбригу.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Співрозмовники обговорили ситуацію, що склалася на сході України через агресію РФ. За словами Турчинова, російські гібридні війська не припиняють агресію на Донбасі. Окрім того, під час зустрічі обговорювалися також питання протидії кіберагресії, реформування українського сектору безпеки і оборони, досвід переходу литовських Збройних Сил на стандарти НАТО, співпраця в питаннях стратегічних комунікацій та інтенсифікація діяльності спільної Українсько-Литовсько-Польської бригади", - йдеться у повідомленні.

Турчинов підкреслив, що Литва завжди була одним з найнадійніших друзів України, й наша держава відчувала підтримку Литви і під час Революції гідності, і з перших днів російської агресії.

"Допомога Литви для нас надзвичайно важлива та цінна", - сказав секретар РНБО.

У свою чергу, Жукас наголосив на важливості для Литви співпраці з Україною.

"Ми розуміємо, де зараз вирішується доля Європи", - зазначив головнокомандувач ЗС Литви та додав, що його країна "розуміє, що разом ми повинні захищати спільні цінності".

Читайте також: Турчинов сказав, коли випробують “Вільху”, що б’є на 120 кілометрів

"Ми завжди готові підтримувати Україну, оскільки розуміємо, що у нас один геополітичний простір і спільні загрози", - додав Жукас.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у п’ятницю перебуває з робочим візитом у Литовській Республіці.

Фото: rnbo.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-