План гуманітарного реагування-2018 охопить 2,3 мільйона українців на Донбасі - ООН

План гуманітарного реагування-2018 охопить 2,3 мільйона українців на Донбасі - ООН

Укрінформ
План гуманітарного реагування 2018 року, на який планується витратити 187 млн доларів, охопить 2,3 млн українців на Донбасі.

Про це повідомив гуманітарний координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер під час презентації Плану в понеділок.

"На четвертий рік конфлікту 4,4 мільйона українців зазнали його наслідків. 3,4 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги. І той План гуманітарного реагування на 2018 рік, який ми запускаємо сьогодні, охопить 2,3 мільйона людей, які проживають як на підконтрольній, так і на непідконтрольній уряду України території. Більше ніж 200 тисяч людей проживають вздовж лінії розмежування і змушені жити з цим. ... Сьогодні разом з нашими партнерами по наданню гуманітарної допомоги просимо світове співтовариство надати на наступний, 2018 рік 187 млн доларів", - підкреслив Вокер.

Він зазначив, що не лише уряд, а й весь народ України має продемонструвати солідарність із тими людьми, які живуть у зоні конфлікту. ООН зі свого боку на всіх рівнях, в усіх організаціях, в усіх столицях через офіційних осіб буде привертати увагу світової громадськості до тих подій, які відбуваються в Україні, і до потреби в гуманітарній допомозі.

Читайте також: Кабмін підписав програму партнерства з ООН на 5 років, бюджет - $700 мільйонів

Вокер уточнив, що на наступний рік і кількість людей, охоплених гуманітарною допомогою, і обсяг фінансування дещо зменшено порівняно з 2017 роком.

"На поточний рік було 218 млн дол., на наступний ми просимо 187 (мільйонів - ред.). І на це є дві причини. Перша - через обмеженість нашого фінансування. Друга причина - обмеженість доступу міжнародних гуманітарних організацій до "сірої" зони і непідконтрольних Україні  територій", - сказав він.

Фото: dnpr.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-