Штаб: окупанти обстріляли сили АТО під Авдіївкою з танка

Штаб: окупанти обстріляли сили АТО під Авдіївкою з танка

Карта
Укрінформ
Обстановка в районі проведення АТО загострилася, ворог продовжував застосовувати озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, зокрема в районі Авдіївки наші позиції були обстріляні з танка.

Про це на брифінгу в понеділок поінформував речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Луганському напрямку ворог провів 23 обстріли опорних пунктів Збройних Сил України. Із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів противник відкривав вогонь у районі Луганського та Троїцького, випустивши по наших позиціях 17 мін", - сказав речник.

За його словами, противник прицільно обстрілював наші опорні пункти в районі населених пунктів Жовте, Зайцеве, Золоте, Кримське, Луганське, Малинове, Новгородське, Новолуганське, Новоолександрівка та Троїцьке з озброєння БМП, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Читайте також: Штаб АТО: під Широкиним загинув військовий

У 9 випадках, коли ворожі обстріли становили безпосередню небезпеку нашим військовослужбовцям, підрозділи Збройних Сил України відповідали противнику вогнем зі станкових гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП.

На Донецькому напрямку противник провів 15 прицільних обстрілів наших позицій.

Із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів ворог відкривав вогонь по українських захисниках у районі Широкиного, а в районі Авдіївки здійснив 15 пострілів по наших позиціях з танку, сказав Мотузяник. Загалом у бік українських захисників було випущено 29 мін.

Для придушення активності противника у більшості випадків військовослужбовці Збройних Сил України відкривали по агресору прицільний вогонь із не забороненої Мінськими угодами зброї.

Читайте також: Бойовики з терикону обстріляли прифронтовий Майорськ: влучили у цивільне авто

Усього впродовж доби бойовики 38 разів порушували перемир'я із забороненого Мінськими угодами озброєння. Українські військовики 22 рази відкривали вогонь у відповідь.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-