Бойовик

Бойовик "Востока", охоронець колонії та чергові блокпостів постануть перед судом

Укрінформ
На Донеччині постануть перед судом учасники незаконних збройних формувань, яким загрожує до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

"Співробітники поліції зібрали всі необхідні докази та довели причетність 5 жителів Донецької області до незаконних збройних формувань, незважаючи на те, що з моменту їх участі в лавах бойовиків пройшло чотири роки", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, поліцейські встановили, що житель селища Новгородського, що біля Торецька, ніс службу у взводі матеріально-технічного забезпечення батальйону «Восток» з червня 2014 по лютий 2015 року. 

Крім того, на блокпості у Бахмуті був затриманий правоохоронцями працівник виправної колонії «ДНР», яка знаходиться в селищі Молодіжне під Волновахою. В його обов'язки входило стояти на вишці з автоматом та охороняти колонію. Майже рік 29-річний чоловік працював молодшим інспектором, а потім втік до РФ. Повернувшись звідти в 2017 році, ховався на території України та був виявлений під час спроби потрапити у прифронтовий Світлодарськ.

У Слов'янську поліцейські викрили бойовика, який допомагав терористам окупувати місто. 42-річний місцевий мешканець ніс службу на блокпостах, зводив фортифікації, а коли розпочалися активні бойові дії, кинув службу та поїхав. Вирішивши, що його кримінальне минуле не потрапило у поле зору правоохоронців, він повернувся та був затриманий.

Жителів Краматорська та Лиманського району, які незаконно перевіряли транспорт і громадян, затримували проукраїнські налаштованих громадян, також віддадуть під суд.

Читайте також: Лавров знову пропонує зробити з миротворців на Донбасі "охорону" для ОБСЄ

Щодо затриманих відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Загалом з початку року поліцейські Донеччини викрили 259 бойовиків та їхніх пособників. З них 216 затримано, 43 - встановлені та оголошені в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-