Бойовики обстрілюють нещодавно повернуті під контроль України села - СЦКК

Бойовики обстрілюють нещодавно повернуті під контроль України села - СЦКК

Укрінформ
Незаконні збройні формування окремих районів Донецької області (ОРДО) у порушення наданих гарантій безпеки зранку 28 листопада розпочали обстріли населених пунктів Травневе та Гладосове (Донецької області).

Про це йдеться у заяві української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, яку оприлюднив у вівторок прес-центр штабу АТО. 

"Українська сторона СЦКК повідомляє: у порушення наданих гарантій безпеки сьогодні зранку, 28 листопада 2017 року, НЗФ ОРДО розпочали обстріли населених пунктів Травневе та Гладосове (Донецької області)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці дії НЗФ ОРДО розцінюються як чергова провокація для дискредитації підрозділів ЗСУ в зоні антитерористичної операції та недопущення спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації та обстановки щодо порушень бойовиками ОРДО режимів "тиші" в зазначених населених пунктах.

Читайте також: Бойовики обстрілюють Авдіївку і навколишні населені пункти – СЦКК

"Українська сторона СЦКК засуджує дії НЗФ ОРДО щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей", - заявили в СЦКК.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у штабі АТО підтвердили повернення цих двох населених пунктів під контроль України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-