Пропагандист із банди

Пропагандист із банди "Сомалі" отримав п'ять років тюрми

Відео
Укрінформ
За матеріалами Служби безпеки України до п’яти років позбавлення волі засуджено пропагандиста та бойовика терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Правоохоронці встановили, що журналіст кількох херсонських місцевих газет у травні 2014 року приєднався до терористів. Він став військовим кореспондентом сепаратистських інтернет-видань "Политнавигатор" та "Русская весна". Пропагандист опублікував низку антиукраїнських матеріалів, спрямованих на дискредитацію діючої влади та зрив мобілізації, не визнавав територіальну цілісність України. У своїх текстах він також повністю підтримував проросійську ідеологію", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що з жовтня 2014 до березня 2015 року зловмисник перебував у складі незаконного збройного формування "Сомалі". Він неодноразово здійснював збройні напади на підрозділи сил антитерористичної операції та правоохоронців, після чого знову повернувся до пропагандистської антиукраїнської діяльності. Чоловік неодноразово виїжджав до Росії та тимчасово анексованого Криму для отримання інструкції від кураторів антиукраїнських інформаційних кампаній.

Читайте також: На блокпосту в зоні АТО спіймали розвідника бойовиків

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали пропагандиста у червні 2017 року при спробі в’їзду до країни через Харківську область.

Під час досудового слідства зловмисник надав покази щодо контактів з представниками колишньої влади, відповідальними за організацію та фінансування антиукраїнських інформаційних кампаній.

Рішенням суду пропагандиста визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України та засуджено до п’яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-