Боротьба російських кланів -  Більдт про розбірки в

Боротьба російських кланів - Більдт про розбірки в "ЛНР"

Укрінформ
Попри широку пропаганду Кремля, який намагається запевнити Захід у тому, що події на Донбасі – це внутрішній конфлікт в Україні, розвиток подій в ОРЛО свідчить, що насправді там відбувається боротьба між російськими провладними угрупованнями.

На цьому наголосив у п'ятницю колишній міністр закордонних справ Швеції, співголова Європейської ради зовнішніх відносин Карл Більдт, повідомляє Укрінформ.

"Кремль часто намагається сказати, що конфлікт на Донбасі – це справа українців. Але події в Луганську свідчать, що насправді це конфлікт між різними російськими угрупованнями", - написав високопоставлений чиновник на офіційній твітер-сторінці.

Як повідомлялося, центр Луганська, який перебуває під контролем підтримуваних Росією бойовиків угруповання "ЛНР", вже кілька днів патрулюють озброєні люди. За повідомленнями, йдеться про конфлікт між ватажком угруповання "ЛНР" Ігорем Плотницьким і "міністром внутрішніх справ" у цьому угрупованні Ігорем Корнетом.

За даними ЗМІ, 24 листопада ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький подав у відставку "за станом здоров'я".

Читайте також: ЗМІ повідомляють про "відставку" Плотницького

22 листопада Плотницький звинуватив Корнета у спробі "державного перевороту". Згодом у МВС підтвердили, що Плотницький виїхав до Москви, вірогідно, для зустрічі зі своїми російськими кураторами.

У Кремлі напередодні заявляли, що Москва стежить за ситуацією в "ЛНР". Державна прикордонна служба України заявила 23 листопада, що вживає додаткових заходів безпеки через загострення ситуації в окремих районах на сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-