“Держбезпека “ЛНР” складає списки

“Держбезпека “ЛНР” складає списки "неблагонадійних" та кличе на співбесіду

Укрінформ
Структури російської ФСБ на тимчасово окупованій території Луганської області використовують спровоковану ними суспільно-політичну ситуацію в "ЛНР" для виявлення і нейтралізації проукраїнських поглядів серед місцевого населення.

Про це на брифінгу сказав речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські структури ФСБ на окупованих територіях в Луганській області використовують спровоковану ними суспільно-політичну ситуацію у так званій "ЛНР" для виявлення і нейтралізації проукраїнських поглядів серед місцевого населення. Зокрема, під виглядом посилення контррозвідувального режиму нібито в інтересах пошуку українських диверсантів проводяться заходи із виявлення осіб, які підозрюються у лояльному ставленні до України або виказували антиросійські погляди”, - сказав Лисенко.

Читайте також: Кремль не займається московським вояжем Плотницького - Пєсков

За його словами, бойовики не лише проводять арешти, а й складають списки "неблагонадійних" - таким громадянам приходять повістки про необхідність прибути до місцевого відділку "МДБ" на співбесіду. Крім того, окупанти здійснюють спроби виклику осіб, які виїхали на підконтрольну Києву територію, через рідних та знайомих, які проживають на окупованих територіях.

Як повідомляв Укрінформ, в окремих районах Луганської області (ОРЛО) відбулося загострення ситуації, пов'язане із боротьбою за владу між злочинними угрупованнями "глави ЛНР" Ігоря Плотницького та "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета. На думку експертів, цей конфлікт є наслідком протистояння між групою впливу ФСБ Росії, яка є куратором Корнета, та групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова, яка стоїть за Плотницьким.

У четвер, 23 листопада, стало відомо, що Плотницький зі своїм оточенням втік із Луганська до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-